képkeretezés, keretezz.hu
   Képkeretezés -www.kepkeretezes.com    Szilágyi Zsolt képkeretezõ  1075 Király u. 1/E. Telefon, fax: 322 1621
 
[képkeretezés]

Restaurálás

Kattintson a képekre!Nagy szakértelmet és…

…gyakorlatot igénylő munka, így lehet összefoglalni a restaurálás művészetét.

Üzletünket gyakran keresik fel restaurálási kérdésekkel, megrendelésekkel.

A keretek restaurálása olykor csak egy tisztítás, frissítés, de gyakran a díszített kereteknél a minták pótlására is sor kerül. A vásárlóval való egyeztetés után színezzük a megbeszélt árnyalatra. Egy régi kopott kerettel csodákat lehet művelni ,és sokszor érdemesebb felújítani, mint újat készíteni. Képek restaurálása is sokrétű feladat. A szakemberek képesek szakadásokat eltűntetni, hiányzó részeket pótolni, az évek alatt a képekre lerakódott szennyeződéseket eltávolítani. Egy-egy tisztítás után megdöbbentő lehet a különbség.

Tükör restaurálása: Egyes régi tükröknél megoldható a megsérült foncsor eltávolítása, majd egy új tökéletes réteg felhordása. Így menthető meg a régi szép csiszolt tükör, melynek a felülete ép volt, de egyes helyeken vakult foltok jelentkeztek rajta.

Papír restaurálás: Sokan hoznak keretezés céljából régi okleveleket, kutyabőröket, melyek gyűröttek, rendkívül hullámosak, esetleg még foltosak vagy penészesek is. Ilyen esetekben szoktuk ajánlani a papír restaurálását, konzerválását, hogy méltó módon őrizzük meg eredeti állapotához legjobban hasonlítóan ezeket az okmányokat. Utána jöhet a keretezés.

Mindezek mellett foglalkozunk még bútorok, textilek, fa és bronz szobrok restaurálásával.

A fotók restaurálása a mai digitális javítási lehetőségek mellett igen költségesnek és elavultnak tűnik, de akadnak még olyan eszmei értékkel bíró fényképeink, amire nem sajnálunk pénzt és időt áldozni a felújítása érdekében. .

 
Képkeretezés | Képkeretek | Tükrök, üvegek | Poszterek | Megoldások | Restaurálás | Refernciák | Kapcsolat